Цілодобова допомога *

Вирівнювання зубів

Неправильний прикус - це не тільки негарна посмішка. Якщо верхній і нижній зубний ряд неправильно розташовуються по відношенню один до одного, відбувається некоректне розподіл навантаження, що стає причиною розвитку багатьох ускладнень. Вирівнювання зубного ряду - процедура необхідна, вона не тільки вирівнює лінію посмішки, але і попереджає поява багатьох стоматологічних проблем.

Способы исправления прикуса

Для вирівнювання зубів в клініці Са-Ната застосовуються різні технології і пристосування. Який спосіб вирівнювання зубного ряду вибрати, вирішує лікар, виходячи зі ступеня тяжкості клінічного випадку і віку пацієнта.

Значення має своєчасне звернення до стоматолога при відхиленнях в прикусі. Вирівнювання зубів у дітей у віці 5-10 років проводиться лікувальними і профілактичними заходами, ніякі пристрою не використовуються.

Вік від 10 до 18 років вважається найкращим для корекції прикусу. Способи вирівнювання зубів на увазі установку різних конструкцій і пристосувань.

Вирівнювання зубів у дорослих вважається найскладнішим. Крім установки спеціальних пристосувань, потрібна попередня лікування існуючих стоматологічних захворювань. Найважче проходить і корекція, так як зубна тканина повністю сформована і менш пластична.

Корекційні методи

Скільки коштує вирівнювання зубів, залежить від обраного методу. Застосовувані техніки і пристосування:

  • пластини;
  • капа;
  • трейнер;
  • брекети.

Кожна система має свої переваги і свідчення.

Пластини

Вирівнювання зубів пластинами застосовується у дітей. Особливість використання пластин в тому, що вони не рухають зубний ряд, а тільки фіксують їх в одному положенні.

Пристрій складається з фіксуючою пластини і дроту для її закріплення на зубних коронках. Пластини знімаються перед вживанням їжі і чищенням ротової порожнини. Строк носіння становить 3-15 місяців.

Капи

Стоматологічна клініка Са-Ната застосовує сучасні методи вирівнювання зубів. Одним з таких є капи. Виготовляється пристрій з прозорих полімерних матеріалів за індивідуальними зубним зліпкам пацієнта.

Капи застосовуються для вирівнювання зубів у дітей. У дорослих носіння цього пристрою призначається після виправлення прикусу іншими пристосуваннями як фіксуючий способу, що закріплює отриманий результат. Капи знімаються перед прийомом їжі і під час чищення зубів. Термін носіння - 12 місяців.

Трейнери

Пристрій виготовляється з силікону еластичною структури. Їх необхідно надягати під час сну, вдень трейнери носяться тільки кілька годин. Показання до застосування - неможливість використання інших вирівнюють пристроїв.

Використовуються трейнери у маленьких дітей для усунення таких шкідливих звичок, як смоктання пальця, неможливість відучити вже дорослу дитину від соски. Застосовуються трейнери і в разі рецидивів патологій стоматологічного характеру. Термін експлуатації складає від півроку до 2 років.

Брекети

Брекети

Брекети є складною і багатофункціональною системою. Конструкція є незнімної. Застосовуються вони у пацієнтів різного віку. Основне призначення брекет-систем - це вирівнювання зубів і виправлення прикусу. Тривалість шкарпетки такої системи залежить від тяжкості клінічного випадку і варіює в межах 1-2 роки.

Скільки коштує вирівняти зуби, залежить від виду брекет-системи і матеріалу виготовлення:

 

  1. Керамічні - один з найдорожчих видів системи. Колір підбирається по натуральному відтінку зуба пацієнта.
  2. Металеві - матеріал виготовлення - сталь хірургічна. Якщо людина схильна до алергії, поверхня матеріалу може бути покрита золотим або срібним напиленням. Конструкції можуть бути кольоровими. Металеві брекети - один із самих бюджетних матеріалів. Недолік - довгий звикання, перші тижні шкарпетки можуть дратувати ясна.
  3. Пластмасові - призначаються дітям в разі неможливості встановити металеві брекети. Недоліки - можуть фарбуватися від їжі, тендітні.
  4. Сапфірові - прозорі, міцні, не схильні до фарбування і формування на них нальоту. Недолік - висока вартість. Матеріал виготовлення - сапфір монокристаллической структури.
  5. Лінгвальні - фіксуються з боку мовної м'язи, непомітні. Недоліки - порушують дикцію, вимагають тривалого носіння. Матеріал - метал.

    Є комбінована брекет-система, яка виготовляється з металу і пластика. Застосовуються для виправлення і одночасно лікування зубного ряду.

У нас є ортодонтія в стоматології, можете детальніше ознайомитися.

Поділитися