Цілодобова допомога *

Якщо говорити про те, які зубні пасти вибрати конкретній людині, то ці рекомендації повинен давати тільки фахівець. Паста підбирається для конкретного пацієнта з урахуванням наявних проблем або патологій. Пасти можуть бути гігієнічні, профілактичні, лікувально-гігієнічні. Відповідно, кожному пацієнтові потрібно вибрати ту, яка в даний момент йому найбільше підходить.

Якщо людина не має можливості почистити зуби під час робочого дня, необхідно по можливості просто полоскати рот і вже по приходу додому ввечері більше уваги приділити гігієні порожнини рота.

Почистити зуби з пастою, прополоскати, а після в залежності від стану пародонту бажано використовувати міжзубні щітки, щоб добре прочистити проміжки між зубами, оскільки звичайна зубна щітка за все не вичистить. Ці щіточки бувають різних розмірів, і тільки доктор допоможе визначити, яка саме вам потрібна. Якщо проміжки між зубами невеликі, краще використовувати нитки (флоси).

Багато хто використовує звичайні нитки, однак це робити категорично заборонено, оскільки вони різної товщини і недостатньо чисті для порожнини рота. А флоси підібрані так, щоб нитка ідеально проникала в щілинки між зубами. Ще існують дезодоруючі нитки, які не тільки вичищають, а й надають порожнини рота приємний запах.

На зубах мікробів менше, ніж на мові

Вважають, що велика частина мікроорганізмів, приблизно до 80%, знаходиться не на зубах, а на слизовій щік і мовою. Мовою розташована величезна кількість сосочків, в тому числі і ниткоподібних, між якими осідають і слина, і залишки їжі. Тому мікробів тут завжди більше, ніж на зубах. Їх необхідно знімати за допомогою спеціальних скребків. Але як альтернативу, можна вибрати звичайну чайну ложку.

 

Що з нею робити?

З самого ранку натщесерце потрібно почистити мову і прополоскати рот, а після їжі почистити зуби і тильною стороною зубної щітки ще раз акуратно зняти наліт з мови. І ввечері цю процедуру повторити.

 

Навіть самий акуратний пацієнт не здатний ідеально вичистити всю порожнину рота. Поступово на зубах збирається м'який наліт, який через час переходить в твердий і цим утворює зубний камінь, причому прибрати його може тільки стоматолог. Ось тому відвідувати фахівця треба не рідше, ніж раз на півроку. Доктор все огляне, зробить професійну чистку, тобто дуже грамотно прибере з порожнини рота всі мікроби, оцінить стан зубів і ясен, дасть поради щодо подальшого догляду або лікування, якщо в цьому є потреба.

 

 

 

З думкою про Вас "Са-Ната" дарує знижку на професійну чистку в 15% при відвідуванні раз в 6 місяців і -20% при відвідуванні раз в 3 місяці!

Поділитися