Цілодобова допомога *

Правила догляду за порожниною рота після імплантації зубів

Імплантація зубів в сучасній стоматології є найбільш прогресивною технологією відновлення зубного ряду. Якість імплантації зубів залежить не тільки від професіоналізму імплантолога, але і від самого пацієнта, так як має на увазі дотримання певних правил гігієни порожнини рота. Недотримання цих правил і рекомендацій лікаря може привести до ускладнень в самій процедурі імплантації, збільшенні тривалості реабілітаційного періоду, а також до дискомфорту в процесі експлуатації зубних імплантів. І тому про ці правила потрібно знати ще до самої процедури імплантації зубів.

Після того, як лікар встановив зубної імплант, подальші процеси у багато залежать отпаціента, так як починається реабілітаційний період. Слизова порожнину рота стає ще більш вразливою до інфекції, а все післяопераційне лікування орієнтоване на два основних моменти:

  1. Інтенсифікувати процес рубцювання ран.
  2. Запобігти інфекційним реакції.

І тому потрібно дотримуватися 4 простих правил:

1. Специфіка прийому їжі. Після процедури імплантації зубів не можна приймати їжу протягом 2-3 годин. Таккак установці зубного імпланта супроводжується накладанням швів, в реабілітаційний період можливі нездорові відчуття, тому на перших порах при вчіть себе пережовувати їжу на протилежній стороні. Вживайте більше рідини, особливо корисний курячий бульйон, так як він сприяє швидкому загоєнню тканин. Після прийому їжі обов'язково виполіскує порожнину рота суспензією «Хлоргексидин» 005%. Також протягом місяця рекомендується збільшити молочний раціон харчування, більше вживати йогурти, сир, кефір.

2. Використання дентальної адгезійної пасти «Солкосерил». Даний медикамент сприяє швидкій регенерації тканин після імплантації зуба. Засіб слід наносити за допомогою ватної палички на пошкоджену ділянку ясен після кожного вживання їжі, атакож на ніч. В ідеалі необхідно наносити мазь після дезінфікуючих медикаментів. Але будьте уважні, в разі загостреною чутливості до окремих елементів пасти - слід припинити застосування цих ліків і звернеться за консультацією до лікаря.

3. Відмова від шкідливих звичок. Куріння і вживання міцних напоїв є основними протипоказаннями до установки зубних імплантатів. Це одне з важливих рішень - красиві і довговічні зуби, за відмову від куріння і прийому міцних напоїв.

4. Правильна чистка зубів. Зуби потрібно чистити дуже обережно, за допомогою взаємодії м'якої щітки і антибактеріальної зубної пасти, уникаючи торкання швів. Також через деякий час доцільно виполоскати ротову порожнину відваром ромашки або календули. У разі неякісного догляду можливе виникнення ряду серйозних наслідків: розмноження хвороботворних бактерій, що провокують флюс, і затягують період адаптації.

Пам'ятайте, що правильний догляд допоможе відчувати себе добре в процесі адаптації до встановлених конструкцій, запобігає розвитку ускладнень, а також в потенціалі зможе продовжити термін служби зубного імплантату.

Всі правила досить прості, а імплантація зубів в руках професійних імплантологів клініки «СА-НАТА» проходить не страшно і не боляче.

Запишіться на прийом прямо зараз і отримаєте професійну консультацію і відповіді на питання

 

Поділитися