Цілодобова допомога *

Що значить синус-ліфтинг і з чим його «їдять»?

Часто виникає ситуація, коли потрібно відновити кілька втрачених зубів, але поставити міст немає можливості. Тоді лікарі рекомендують виконати установку імплантатів. Основу зубного імплантату складає титановий «корінь», який імплантується в кісткову тканину на місце втраченого зуба.

В ідеалі для нормального функціонування, і щоб уникнути відторгнення його розмір повинен становити не менше 10 мм

 

Так як на бічних частинах верхньої щелепи є гайморові пазухи (синуси), нижня частина яких межує з гранично тонкою кісткою щелепи у 7 чоловік з 10 просто не вистачає обсягу кісткової тканини щоб встановити імплантат. Саме для вирішення цієї проблеми і виконують синус-ліфтинг, або по-простому нарощування кісткової тканини верхньої щелепи.

Процедура синус-ліфтингу передбачає відновлення щільності та необхідної висоти кісткової тканини для установки імплантатів за рахунок скорочення розмірів гайморової пазухи.

Слід зазначити, що здійснення синус - ліфтингу вважається досить складним хірургічним втручанням, яке вимагає якісної підготовки і професіоналізму лікаря.

Типові протипоказання до процедури синус-ліфтингу такі:

  • Хронічні захворювання носової порожнини та носоглотки;
  • Протипоказання до зубної імплантації;
  • Запалення кісткової тканини;
  • Алергія на використовувані препарати.

Перед виконання синус-ліфтингу обов'язково потрібно пройти професійну діагностику та консультацію хірурга порожнини рота і щелепно-лицевої ділянки, а іноді необхідна буде консультація і ЛОР-спеціаліста, зробити необхідні аналізи і з'ясувати стан здоров'я.

Потрібно пам'ятати про дотримання пацієнтом рекомендацій імплантолога, щоб не допустити рясних кровотеч і розриву мембрани. Також серед наслідків може виникати набряк м'яких тканин, нежить через пошкодження носової пазухи або її запалення, незначне підвищення температури.

Період відновлення після синус-ліфтингу досить значний, приблизно кілька місяців. Для полегшення загального стану може бути призначено профілактичне полоскання. Також доведеться дотримуватися деякі обмеження: наприклад, не кашляти, також рекомендується утриматися від авіа перельотів, відвідування сауни або лазні, посилених фізичних навантажень, переохолодження, а до того ж - доведеться дотримуватися дієти.

Але не варто заздалегідь панікувати. Чи не все так страшно і зовсім не небезпечно. У стоматологічній клініці «СА-НАТА» використовуються тільки якісні остеопластіческіе матеріали, а кваліфіковані лікарі проведуть консультацію і операцію професійно з максимальним комфортом для Вас.

 

Поділитися