Цілодобова допомога *

Панорамний знімок зубів

Показання до проведення

Панорамні знімки зубів фахівцями клініки Са-Ната

проводяться за наступними показниками:

  • необхідність визначення точного місця розташування зуба;
  • оцінка внутрішніх м'яких тканин, підозра на внутрішні кісти;
  • обстеження суглобів щелепи;
  • підготовка пацієнта до установки імплантатів, зубних протезів;
  • проблеми з прорізуванням молочних молярів у дітей;
  • вроджені патології зубного ряду у новонароджених;
  • лікування захворювань стоматологічного характеру;
  • контроль над результатами проведеного лікування;
  • необхідність в установці коригувальних пристроїв для вирівнювання зубного ряду;
  • вибір методики лікування стоматологічних захворювань.

Панорамний рентген зубів може проводитися з профілактичною метою. Особливо важливо його робити після проведеного лікування та хірургічного втручання, щоб оцінити результати терапії і попередити розвиток ускладнень і рецидиву. Рентген зубів панорамний часто є єдиним методом постановки точного діагнозу.

Проводиться рентген в обов'язковому порядку перед хірургічним втручанням, щоб визначити точне місце розташування патологічного процесу, що не представляється можливим зробити при візуальному огляді ротової порожнини.

Що показує зубної рентген?

Панорамна рентгенографія зубів детально і повністю показує стан зубної і м'якої тканини, будь-які, навіть самі найменші, зміни в їх будову і структуру. Часто в ході профілактичного знімка вдається діагностувати різні патології стоматологічного характеру на ранніх стадіях їх розвитку, коли будь-яка симптоматична картина у пацієнта відсутня.

Рентген з точністю визначає наявність запалення і гнійних вогнищ, ранні етапи формування внутрішньої кісти, неправильний ріст зубів на етапі прорізування з ясен. Крім того, панорамний знімок показує стан встановленої пломби. За допомогою знімка стоматолог визначає уражені ділянки нервових закінчень.

У дорослих людей знімок щелепи показує зуби мудрості, які, зважаючи на певні патологічних процесів, не змогли вийти з ясен природним шляхом. Відповідно, потрібне проведення хірургічного втручання, щоб відкрити їм вихід з м'яких тканин.

Безпека процедури

Панорама зубів, що проводиться на сучасному, високоточному обладнанні в стоматологічній клініці Са-Ната - процедура, що є абсолютно безпечною для людини. По суті, рентгенівські промені становлять загрозу для здоров'я людини, але тільки в тому випадку, якщо організм буде часто піддаватися рентгенівського опромінення і в високих дозах.

У стоматологічній практиці застосовується вузькоспрямований пучок рентгенівського випромінювання, який спрямований тільки на щелепу, інші ж частини тіла і внутрішні органи не піддаються опроміненню.

Переваги цифрової панорамної фотографії зубів

У стоматологічній клініці Са-Ната рентген щелепи проводиться цифровим методом, який має ряд переваг перед більш застарілими методиками рентгенівського дослідження. Отриманий панорамний знімок дає максимально інформативний і точний результат. Імовірність того, що буде допущена

діагностична помилка, виключається.

Зображення не тільки роздруковується на спеціальній плівці, але і залишається в комп'ютері. За допомогою спеціальних програм лікар може збільшити його цікавлять фрагменти щелепи, щоб детальніше розглянути виявлені патологічні процеси.

Швидкість отримання результатів обстеження - блискавична. Немає необхідності чекати деякий час, поки лікар отримає рентгенівські знімки і поставить діагноз. Деякі патологічні процеси швидко призводять до розвитку небезпечних ускладнень, і їх лікування повинно бути проведено негайно.

Проведення панорамного фото зубного ряду не вимагає ніякої підготовки. Все, що потрібно пацієнтові - провести ретельну гігієну ротової порожнини перед візитом до лікаря.

Також ми надаємо якісне лікування каналів стоматологія.

Поділитися