Цілодобова допомога *

Відбілювання зубів в стоматології

Види відбілювання і їх переваги

Сучасна естетична стоматологія відбілювання зубів підняла до рівня мистецтва. З його допомогою коронка освітлюється на 8-12 тонів. Якщо потемніння викликане травмою або установкою пломби з сріблом, то стоматологічне відбілювання зубів передбачає вплив зсередини, усуваючи причину дефекту.

Найбільш затребуваним і безпечним методом є апаратне вплив. На коронки наносять спеціальний гель, який активується під випромінюванням діодного лазера SiroLaser. Схожа процедура проводиться за допомогою:

  • ультразвуку;
  • світла (лампа ZOOM або LUMA-COOL).

Відбілювання в стоматології за допомогою апаратних методик засновано на ініціюванні реакції виділення активного кисню в складі гелю будь-яким типом випромінювання або звукових коливань. Бульбашки викликають кавітацію (коливання) частинок зубного нальоту і твердих відкладень, а стоматолог-гігієніст за допомогою різних насадок Скайлера м'яко очищає коронку.

Ефект від професійної гігієни порожнини рота зберігається протягом декількох років (до 5), за умови дотримання правил профілактики. Але для підтримки ефекту білосніжної усмішки потрібно відвідувати кабінет стоматолога-гігієніста не менше 2 разів на рік.

Дані види очищення мають велику перевагу перед хімічним впливом, так як випромінювання сприяють регенерації тканин, знезараження ротової порожнини. Випромінювання прискорює реакцію, і активна речовина менший час контактує з емаллю, виключаючи її пошкодження.

Відмінність ендоотбеліванія полягає в тому, що реакція відбувається всередині каналів депульпірованного зуба. Хелатний агент (розчин EDTA) поміщають в канали і встановлюють тимчасову пломбу. Процедуру повторюють до досягнення бажаного відтінку. Потім в канал поміщають реставраційний матеріал.

Метод показан при изменении цвета коронки в результате использования красящих пломбировочных материалов, гибели пульпы или когда стандартные методы не дали желаемого эффекта.

Підготовка

Перед тим як відбілити зуби у стоматолога, необхідно пройти обстеження і санацію ротової порожнини. Процедуру можна проводити при запаленні ясен і карієс. Лікар визначить причину потемніння і призначить лікування, проінформує, як відбілюють зуби в стоматології, і підбере оптимальний вид впливу.

Для усунення підвищеної чутливості фахівець виробляє ремінералізуючу процедуру - до і після відбілювання завдає засоби, що містять фосфор, магній, кальцій. Утворюється плівка подовжує період дії мінералів і оберігає коронку від термічних впливів і впровадження пігментів. У домашніх умовах використовують:

  • O.C.S. Medical Minerals;

  • Tooth Mousse;

  • Amazing White Minerals;

  • Vivax Dent.

     

Професіонали клініки Са-Ната використовують тільки найкращі відбілюючі засоби і методи, що гарантує відмінний результат і збереження цілісності емалі. Широкий асортимент послуг лікаря-гігієніста дозволяє вибрати процедуру, доступну за вартістю всім верствам населення.

Поділитися