Цілодобова допомога *

Зубний карієс – захворювання, яке без своєчасного лікування призведе до втрати зубів і розвитку серйозних ускладнень. Карієс в стадії плями лікування якого може бути проведено без оперативного втручання - це рання стадія. Наявність такої ознаки, як поява плями на емалі - показання для термінового звернення до стоматолога.

Біла пляма

Каріозна поразка з'являється поступово. Спочатку людина відзначає, що підвищилася чутливість до гарячої і холодної їжі, напоїв, потім починає формуватися білий карієс. Характеризується початкова стадія появою невеликого освіти білого кольору, схожого на наліт. Саме на цьому етапі патології є шанс швидко і успішно її вилікувати, не допустивши подальшого розвитку і появи ускладнень.

Лікування карієсу в стадії плями в стоматологічній клініці Са-Ната консервативне, без хірургічного втручання. Для запобігання подальшого розвитку хвороби проводяться такі процедури:

  • професійне і глибоке очищення ротової порожнини;
  • зняття нальоту;
  • видалення каменю;
  • полірування емалі.

Залежно від больового порогу, пацієнту може бути запропоновано використання анестезії.

Видалення білої плями

Кожен стоматолог зможе пояснити, що таке карієс зубів, і до чого він призводить. Це поступове руйнування емалі з формуванням дірки, що збільшується в розмірі і приводить до поступового руйнування коронки і коренів. Починається розвиток хвороби з появи білястого нальоту у вигляді «плями» з розмитими межами. Для його видалення в стоматологічній клініці Са-Ната використовується методика реминерализации.

Карієс на зубах видаляється за рахунок покриття емалі спеціальним двокомпонентним складом з фтору і кальцію. Проводиться процедура в 2 етапи з часовим проміжком в кілька тижнів. Метод реминерализации сприяє зміцненню емалі, насичує її корисними макро- і мікроелементами. Імовірність того, що карієс зубів буде розвиватися знову, вкрай мала.

Після курсу реминерализации лікар проводить повторний огляд пацієнта для оцінювання стану зубної тканини. Якщо терапія була проведена своєчасно, карієс стадії плями буде вилікуваний і не виникне знову.

Потемніння нальоту

Не кожна людина може помітити білу пляму на коронці, особливо якщо вона розташована глибоко. Через це поступово білий колір переходить в темний, що говорить про подальший розвиток каріозного ураження. Якщо це сталося, пошкоджені зуби карієс лікують шляхом проведення процедури препарування і установки пломби.

Ділянки, уражені каріозним процесом, обробляються рідким азотом. Після видалення потемніння і установки пломби проводиться реминерализация зубної емалі з метою її якнайшвидшого відновлення.

Профілактика

Фахівці стоматологічної клініки Са-Ната займаються як лікуванням, так і профілактикою, і попередженням повторного розвитку каріозної патології після терапії. Щоб не зіткнутися з даним захворюванням, необхідно регулярно чистити зуби (не менше 2 разів на день), використовуючи зубні пасти, до складу яких входять такі елементи, як кальцій і фтор. Саме вони захищають і зміцнюють зубне покриття.

Включає профілактика також відмова від шкідливих звичок - куріння і вживання алкогольних напоїв, зловживання кавою і кофесодержащімі напоями, солодощами, газованою водою.

Не варто забувати про необхідність видалення частинок їжі після кожного прийому їжі. Важливу роль в профілактиці патологій ротової порожнини грає регулярне видалення зубного каменю і відвідування стоматолога не менше 1-2 разів на рік. При наявності хронічних захворювань відвідування лікаря повинно здійснюватися частіше.

Поділитися