Цілодобова допомога *

Як ефективно відбілити зуби

Бікарбонат натрію

Найпопулярнішим домашнім речовиною є питна сода. Її частинки дуже дрібні і не роблять на поверхню коронки сильного абразивного дії. Використовують як самостійний засіб, розвівши її водою до консистенції сметани. За допомогою щітки суміш розподіляють, залишають її на 10 хвилин. Рот ретельно полощуть. Таку процедуру необхідно проводити 3-4 рази в тиждень.

Бікарбонат змішують з пастою, активованим вугіллям, яблучним оцтом, ягодами полуниці. Правила використання у всіх випадках однакові. Перш ніж відбілити зуби народними методами, потрібно перевірити стан слизової і наявність карієсу.

Хорошим засобом очищення й освітлення є зола баклажана, кори осики і верби козячої, берези. Її отримують перекаліваніем в духовій шафі з подальшим ретельним подрібненням вугілля.

Кокосова олія

На відміну від кислот, перекису водню і глюконату кальцію, кокосове масло не тільки допомагає швидко відбілити зуби, але і сприяє зміцненню коронки, відновленню слизової. Цей метод застосовують при підвищеній чутливості.

Масло потрібно набрати в рот, потримати його 5-10 хвилин, м'яко перекочуючи, а потім виплюнути, прополоскати теплою водою. Суміш з кокосового масла і соди використовують в якості пасти за тією ж методикою, що описана вище.

Бананова шкірка

Також в часто зустрічаються радах, ніж відбілити зуби швидко, як безпечний засіб фігурує шкірка банана. Внутрішньою поверхнею потрібно протирати зубний ряд кілька разів на добу по 3-4 хвилини. Порожнина рота ретельно споліскують, для цього використовують розчин яблучного оцту або лимонного соку.

Сік алое

Вибираючи спосіб, як відбілити зуби, варто згадати про сік алое. Він лікує, усуває мікроби, наліт, освітлює. Його додають в пасту перед кожною чисткою і використовують, дотримуючись звичайні правила.

Перераховані прийоми більшою мірою оздоровлюють, але не вирішують питання, як швидко відбілити зуби. Для отримання необхідного результату їх застосовувати необхідно часто.

Глюконат кальция

Раствором концентрацией 5% или 10% смочить ватный диск. Аккуратно приклеить его на фронтальную поверхность ряда. Выдержать ½ часа. Аппликацию снять, рот прополоскать теплой водой.

Гидроперит с димексидом

Выбирая, как отбелить быстро зубы, стоит вспомнить гидроперит. Он содержит до 35% перекиси водорода, обладающей осветляющим эффектом. Это еще один способ, как отбелить зубы быстро. Гидроперит (1/2 таблетки) измельчить, добавить 2-3 капли Димексида, приготовить кашицу. Десна защитить свернутыми жгутами бинта или ваты. На коронки нанести смесь, выдержать 5 минут. Для того чтобы ускорить реакцию, применяют яркий свет обычной лампочки накаливания.

Существует огромное количество народных советов, как отбелить зубы. Но стоит помнить, что все они должны применяться на совершенно здоровые коронки. При наличии проблем агрессивные средства вызовут ожоги, язвочки, повышенную чувствительность, повреждения эмали.

Поэтому лучшим способом является профессиональная чистка. Как эффективно отбелить зубы, расскажет стоматолог клиники Са-Ната. Он посоветует процедуру, наиболее подходящую для определенного состояния ротовой полости.

Поділитися