Цілодобова допомога *

Здорові зуби, свіжий подих гарна посмішка - все це залежить від уміння людини правильно і щодня доглядати за порожниною рота!

Багато обмежують себе чищенням зубів вранці і ввечері, однак цього зовсім недостатньо, оскільки залишки їжі і застояна слиз, яку вже точно однієї щіткою не прибрати, призводять до ще більшого розмноження бактерій. А вони, в свою чергу, є провокаторами різних захворювань: пародонтит, гінгівіт та ін., Які дуже згубно впливають на здоров'я людини.

 

Так як же правильно доглядати за порожнину рота?

Про це розповів координатор по терапевтичному прийому нашої клініки, Гаврилова Олена Олександрівна.

  • Як вибрати зубну щітку?
  • Зубні щітки відрізняються один від одного по жорсткості. Можуть бути м'якими, середньої жорсткості і жорсткі.

Щітки потрібно підбирати в залежності від стану порожнини рота, пародиста і здоров'я ясен. Наприклад, якщо у людини кровоточивість ясен триває більше 4-6 днів, то потрібно обов'язково звернутися до лікаря. Спочатку він прибирає зубний камінь - причину кровоточивості, наліт і дає рекомендації 1 - 2 дні чистити зуби м'якою щіткою. І тільки після того як піде запалення зникне кровоточивість, можна переходити на щітку середньої жорсткості. Велика частина людей користуються щітками м'якою і середньої жорсткості.

Чистимо зуби після прийому їжі!

Багато хто навіть не знають, коли саме потрібно чистити зуби. Дуже часто чистять їх відразу, як тільки прокидаються і встають з ліжка, щоб дихання стало свіжим. Однак це, з точки зору догляду за зубами, абсолютно неправильно. Зуби потрібно чистити після прийому їжі! Адже на їх поверхні і в просторах між ними застряют харчові залишки, які, перебуваючи в роті, розкладаються і цим самим дають неприємний запах. Тому рекомендуємо з самого ранку прополоскати рот спеціальним ополіскувачем, щоб усунути неприємний запах, а ось після їжі ретельно почистити зуби.

Чищення зубів, в середньому, повинна тривати від 3 до 5 хвилин в залежності від того, яка проблема є в порожнині рота. В ідеалі чистити зуби потрібно після кожного прийому їжі. Відносно ополаскивателей, вони не тільки прибирають неприємний запах, але і можуть усунути запалення, кровоточивість ясен. Тобто мають профілактичний і лікувальний ефект. Найкраще підібрати такий засіб, у складі якого немає спирту.

Але в будь-якому випадку, домашнього догляду мало! Раз на півроку або частіше варто відвідувати гігієніста!

Саме тому клініка «Са-Ната» дарує Вам знижку в 25% за чистку раз в 3 місяці і в 15% - раз на 6 місяців!

Поділитися