Цілодобова допомога *

Що робити при болю в зубах?

Полоскання

Якщо різко заболів зуб, допоможе зняти напад полоскання ротової порожнини сіллю. Половину чайної ложки солі необхідно розмішати в склянці підігрітої води. Рот таким розчином потрібно полоскати якомога частіше.

Біль поступово буде «притухають», сіль надасть антисептичну та антибактеріальну дію, що особливо корисно, якщо є інфекційне запалення. До солі в розчин можна додати соди на кінчику ножа.

Що робити з зубню болю, якщо вона довго не проходить? Можна скористатися методом полоскання ротової порожнини перекисом водню. Метод ефективний, але застосовувати його потрібно обережно, тим більше він не підходить для дітей. Розчин антисептичного препарату з водою категорично заборонено ковтати. Щоб приготувати засіб для полоскання, перекис водню розводиться водою в рівних пропорціях.

Компрес

Якщо дуже болять зуби, категорично заборонено прикладати теплі компреси. При наявності запального процесу тепло прискорить його розвиток і стане причиною не тільки розвитку ускладнень, але і посилення хворобливих відчуттів.

Щоб полегшити свій стан, до щоки можна

прикласти компрес з льодом або будь-яким замороженим продуктом. Лід потрібно замотати в щільну тканину в декілька шарів, щоб не застудити нерв і не отримати обмороження м'яких тканин.

Чеснок

Часник має низку позитивних дій на організм. Він допоможе усунути біль, зменшити набряк і запалення, має антисептичні властивості. Що якщо болить зуб робити з часником? Потрібно покласти часниковий зубчик на місце локалізації неприємних відчуттів. Якщо є така можливість, часник рекомендується розжувати, щоб він пустив сік.

Ще один спосіб використання часнику - дрібно його порізати, придавити виделкою, щоб зробити кашку, прикласти до зуба.

Гвоздика

Ефірна олія гвоздики, якщо воно виявилося в домашній аптечці, допоможе швидко купірувати неприємні відчуття. У гвоздиковим ефірі міститься речовина евганол, яке надає ефективну антисептичну дію. Декількома краплями масла змочується ватний тампон або шматок вати, який кладеться на те місце, де хворобливі відчуття інтенсивні. Тримати компрес потрібно до 15 хвилин.

Масло гвоздики можна додати в склянку теплої води і використовувати отриману рідину для полоскання ротової порожнини. Важливо розуміти, що всі народні методи усунення зубного болю повинні застосовуватися як тимчасова міра, на той період, поки немає можливості здатися стоматолога.

Медикаменти

Анальгін, Аспірин, Цитрамон і інші відомі лікарські засоби, які надають загальну обезболивающе дію, навряд чи допоможуть усунути інтенсивну зубний біль. В даному випадку потрібно більш сильнодіючі та цілеспрямовані препарати.

Не варто застосовувати такий народний спосіб лікування, як прикладання подрібненої в кашку таблетки Анальгіну на зуб. У складі Анальгіну присутній речовина - натрію метамізол. Так, він допоможе на час купірувати інтенсивні неприємні відчуття і навіть трохи зніме запалення, але натрію метамізол складається з кислоти.

Якщо біль спровокована ускладненим перебігом карієсу або пошкодженої зубної емаллю, кислота буде роз'їдати зубну тканину, що ще більше посилить перебіг хвороби і стане причиною розвитку серйозних ускладнень.

Єдино рекомендований стоматологами препарат, який допоможе на час усунути біль - Ібупрофен. Даний засіб можна використовувати і для купірування хворобливих відчуттів у маленьких дітей під час прорізування зубів. Прийом лікарських препаратів - захід тимчасовий, це екстрена допомога, а не спосіб лікування.

Єдино правильне рішення, коли зуби болять що робити - швидше звернутися за медичною допомогою. Зубний біль, як правило, виникає раптово, особливо часто це трапляється ночами. Ось чому стоматологічна клініка Са-Ната має цілодобовий режим роботи, її двері відкриті вдень і вночі для людей, раптово зіткнулися з сильною зубним болем.

Також у нас є якісні знімні апарати в ортодотії.

Поділитися