Цілодобова допомога *

Короткий опис

Лінгвальна брекет-система – складний ортодонтичний апарат для корекції зубного ряду і прикусу, який кріпиться з внутрішньої сторони зубів. Поява лінгвальних брекетів допомогло тим, хто соромився масивних конструкцій в роті або з яких-небудь причин повинен був приховувати факт корекції. Принцип роботи той же, що і у вестибулярних конструкцій.

Лінгвальні брекет-системи складаються з:

  • пластин (брекетів), які кріпляться до поверхні коронки;
  • дуги, що забезпечує вирівнювання ряду за рахунок пружних властивостей металу з запрограмованої пам'яттю;
  • лігатур, що утримують в пазах пластин дугу;
  • кілець, що охоплюють крайні зуби ряду і фіксують весь апарат в заданому положенні;
  • замків, які можуть встановлюватися замість кілець, в залежності від показань;
  • Еластик - виконаних з еластичного матеріалу тяги, які створюють додатковий вплив на окремі одиниці зубного ряду або використовуваних для корекції аномалій прикусу;
  • гачків, за які закріплюються еластики і інші варіанти тяги.

Зуби мобільні і можуть переміщатися під дією натягу пружної пластини і еластиком. Лікар коригує цей рух, змінюючи дуги з різним ступенем пружності і додаючи / видаляючи еластики.

 

Розміщення приладу

Лінгвальні брекети фото яких демонструє їх непомітність, мають певні складності в установці. Через те, що вони кріпляться з внутрішньої сторони, ортодонта доводиться працювати буквально «на дотик». Це вимагає від фахівців певних навичок, великого досвіду та високої кваліфікації. Тому деякі стоматологічні установи не надають цей вид послуг.

 

У клініці Са-Ната поставити лінгвальні брекети можна швидко, професійно і за доступною ціною. Завдяки вдосконаленню діагностичної апаратури і можливостям комп'ютерного моделювання лінгвальні брекети встановлюються з великою точністю. Розробляються математичні моделі руху зубів, нервових закінчень, щоб знизити больові відчуття, прискорити процес корекції.

Пацієнт може заздалегідь побачити всі етапи і деталі лікування, його кінцевий результат. Перед тим як лікар встановить конструкцію, необхідно пройти повну діагностику, яка проводиться за допомогою дентальної томографа для 3D або 2D дослідження. Отримана завдяки цифровим технологіям картинка об'ємна, її можна повертати, що істотно розширює огляд.

Наступний етап, щоб точно встановити лінгвальні брекет системи і розрахувати необхідну напругу дуги і тиск, який чиниться на кожну одиницю зубного ряду - виготовлення гіпсового зліпка. На його основі створюються брекети, які враховують індивідуальні особливості поверхні коронки. Система фіксується на моделі зубного ряду пацієнта, що полегшує подальшу її установку.

За час (близько 3 тижнів), поки лингвальная брекет система виготовляється в лабораторії, лікар проводить повну санацію ротової порожнини, так як захворювання ясен і зубів можуть посилитися за період носіння апарата.

Після того, як всі стоматологічні проблеми усунуті, а брекет-система лингвальная готова, лікар за допомогою спеціального складу закріплює пластини на внутрішній поверхні кожної одиниці окремо і вставляє в пази дугу, фіксуючи її за допомогою замків.

Брекет система лингвальная буває лігатурної та безлігатурні (самолігуючі). Остання має великий плюс - пацієнту для корекції і моніторингу стану відвідувати лікаря потрібно всього раз в 2 місяці.

Переваги апарату

Брекети лінгвальні, крім основної переваги - невидимості, мають і інші плюси:

  • тільки даний вид скоб допомагає виправити глибокий прикус:
  • не травмують слизову губ, щік, ясен;
  • не руйнує емаль, так як на внутрішній поверхні вона товщі;
  • навіть якщо шматочки їжі застрягнуть в системі, їх не буде видно оточуючим;
  • не потрібно витрачатися на прозорі пластини і кріплення, які коштують недешево.

Лінгвістичні брекети, точніше лінгвальні, коштують дорожче, ніж вестибулярні, але їх переваги зробили їх більш затребуваними і популярними. Багато медійні люди використовують лінгвальний брекет, щоб не псувати свій зовнішній вигляд на час лікування. У клініці Са-Ната можуть встановити систему «Incognito» від знаменитої німецької фірми з містить золото сплаву, що необхідно людям з алергією на деякі види металів конструкції.

Поділитися