Цілодобова допомога *

Види імплантатів: преваги та недоліки

Сучасний світ стоматології представляє пацієнтам не тільки виняткову за своїм змістом процедуру з назвою «імплантація», але ще і величезне розмаїття сурогатних замінників зубів. Підбирається імплантат з урахуванням як індивідуальних особливостей, так і фінансового становища пацієнта. Якщо раніше на проведення всіх необхідних процедур і установку імплантатів йшло близько півроку, то зараз протезування можливо через 1-2 місяці. При цьому, жодного дня Ви не будете ніяковіти, так як на порожнє місце зуба буде встановлена ​​тимчасова коронка.

Але, не дивлячись на розвиток медицини і стоматології зокрема, існує міф про хворобливість даної процедури. Запевняємо Вас, установка імплантату відбувається навіть менш травматично, ніж видалення зуба.

У нашій клініці працюють висококваліфіковані імплантології, які проходили стажування в різних країнах світу. За свій професійний досвід вони поставили понад 1000 імплантатів. А це означає, що здоров'я Ваших зубів в надійних руках. Всі операції проводяться по малоінвазивному протоколу з використанням пьезотома (ультразвукового ножа) і фізіодіспенсера. Іншими словами, мінімізуються можливі больові відчуття, і процес регенерації тканин проходить швидше. Також на допомогу нашим майстрам приходить сучасне обладнання, а комп'ютерна томографія сприяє точному передопераційного обстеження.

Слід пам'ятати, що підбір імплантату - це річ індивідуальна. Все залежить від розміру кістки, ситуації пацієнта і стану його порожнини рота.

Якщо говорити про матеріал виробництва, існують металеві та керамічні зубні імплантати.

Металеві імплантати, в основному, виготовляють з титану. Зрідка в його структуру можуть включити домішка оксид цирконію або ж золота. Перевагою такого варіанту є безсумнівна биосовместимость і відсутність згубного токсичного впливу. Слід зазначити, що метал швидко приживається в кістку, не викликає хворих відчуттів і запалень. Пацієнт відчуває імплантований зуб як рідний, оскільки він легкий і володіє високою теплопровідність.

Більш дешевим матеріалом є сталь. Такі імплантати цілком комфортні в носінні і легкі в установці, але зазвичай їх пропонують використовувати при повній відсутності або вираженій корозії зубного ряду.

Керамічні імплантати, на жаль, не відрізняються високою міцністю. Але одним з їх підвидів є імплантат зі штучного сапфіра з рифленою поверхнею.

Прекрасним варіантом для установки є поєднання основи з титану і керамічного покриття. Цей тип увібрав в себе всі переваги металевих і керамічних імплантатів.

Перейдемо до вибору оптимальної форми імплантату

Їх існує безліч видів, але основними є такі:

Пластинчасті (виглядають як вузька металева смужка, на якій закріплений штифт). Ставляться на випадок, якщо у пацієнта вузька кісткова тканина, коли встановити коренеподібні аналоги немає можливості. Переважно використовуються для поновлення переднього зубного ряду, якому не властиві високі навантаження. Їх єдине слабке місце - крихкість.

Також нашою гордістю є имплантационная система Straumann (Швейцарія). За допомогою неї, установка імплантатів відбувається в найкоротші терміни.

Тому вистачить соромитися своєї посмішки - чекаємо на прийом!

У клініці «СА-НАТА» Вам проведуть консультацію і підберуть оптимальний для Вас варіант зубних імплантатів.

Поділитися