Цілодобова допомога *

Методи стоматологічного впливу

Як зміцнити ясна і зуби, при відвідуванні клініки порадять фахівці. Лікар підбере в кожному конкретному випадку пасту з необхідними для мінералізації кісткової тканини речовинами - фтором, кальцієм. Серед лікувальних паст кращими є Асепта, Асепта Sensitive, BioRepair Plus Pro White, Сплат Біокальцій, Sensodyne. У їх складі, крім нутрієнтів, містяться екстракти лікарських рослин, продукти бджільництва, дезодоруючі ротову порожнину, що мають антисептичні, протизапальні властивості.

У рішенні проблеми, як зміцнити ясна і зуби, велике значення має відсутність твердих відкладень. Лікар проконсультує, як правильно доглядати за ротовою порожниною, користуватися ниткою, щіточкою для мови. Але мінералізованих наліт, що скупчується у шийки і кореня, в домашніх умовах видалити неможливо.

Існують професійні методики усунення каменю в межзубном просторі і з ясенних кишень. За допомогою лазера, ультразвуку відбувається очищення навіть в найбільш недоступних місцях без механічного навантаження на емаль.

Перш ніж зміцнити ясна і зуби, методами гігієни потрібно відновити дентальний шар. Для цього застосовують ремінералізує гель (R.O.C.S. Medical, Tooth Mousse, GLOBAL WHITE), лак і спеціальні капи від бруксизма.

Також, як зміцнити ясна зубів, проконсультують фізіотерапевти. Для цього призначають:

  • масаж - ручний, апаратний, гідромасаж;
  • аплікації з ефірними маслами, екстрактами трав;
  • опромінення лазером і УФ-випромінювання;
  • електролікування;
  • ультразвук.

Фізіотерапія практично не має протипоказань і використовується як метод профілактики стоматологічних захворювань. Деякі, наприклад, масаж, можна робити в домашніх умовах.

Домашні методики

Перш ніж вибирати засоби, як зміцнити зуби і ясна, потрібно проконсультуватися зі стоматологом. Альтернативні способи при серйозних порушеннях використовуються виключно в якості підтримуючої терапії. Найпопулярніші:

  • полоскання відваром лікарських трав - м'яти, шавлії, кореня лепехи;

  • ванночки з листя лавра благородного і дубової кори;

  • аплікації прополісу;

  • масаж зацукрованим медом або варенням з чайної троянди.

У клініці Са-Ната допомогу пацієнтам з такою проблемою нададуть досвідчені лікарі-гігієністи, фізіотерапевти, стоматологи. Вони розроблять ефективну і раціональну схему, підберуть засоби гігієни, вітамінно-мінеральні добавки. Для запобігання патологій необхідна діагностика. Самолікування неприпустимо і вимагає професійного втручання.

Поділитися